kaptan fantastik

10.05.2020
filmde hem beden hem de ruh sağlığı için ne gerekiyorsa onun yapıldığı hayatları olan bir aileden bahsediliyor. bedenini tanıyan, psikolojiden tarihten felsefeden spordan sanattan anlayan bireyler. bütün aile en küçüğünden büyüğüne kadar. en güzeli gerçeğe dayalı olması. çocuklara yalan söyleme diyen anne babaların çocuklara yalan söylememesi gerektiğini anlatması çok güzel. cinsel ilişkinin anlatılması hatta bir kitapla öğrenmesinin sağlanması çok güzel bir örnek. hele ki toplumumuzda.

en güzeli yaş sınırı olmadan herkesin düşüncesine önem verilmesi, saygı duyulması, dinlenmesi.

iyi bir ebeveyn olmak için her şeyi bilmek gerek.

her sistemin bir kusuru olduğunu ya da üzerine düşünmek gerektiğini hala öğrenemedim sanırım, eksisi ve artısına bakmadan iyi veya kötü kabul edilemez. az önce çocuklar yaşadıkları hayatta öğrendikleri şeyler eğer kitapta yazmıyorsa öğrenemeyeceklerini söylediler. deneyimleri yoktu. hayatta yaşayarak öğrendikleri şeyler bilimle ya da bedenle ilgiliydi. insan ilişkileri yeteri kadar gelişmiş değildi.

medeniyet geldikten sonra ona inanmamak onun yolundan gitmemek bir çözüm değil demek ki. bi şekilde bağlı kalmak zorundayız sanırım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

itiraflarım - tolstoy

ben burdayım

zaman